Aanmelden en meer…

Zodra je weet dat je zwanger bent, mag je jezelf al aanmelden. Wacht niet te lang, want vol is vol.

Als je graag vooraf kennis wilt maken kom ik graag bij jullie op huisbezoek.

De officiële aanmelding gebeurt als je de eerste echo hebt gehad.

Met 7 maanden maken we een afspraak voor de intake. Hierin bespreken we hoe zo’n kraamweek eruitziet en wat jullie verwachtingen en wensen zijn binnen het kader van het Landelijk Indicatie Protocol (hierna LIP).

Als je thuis of poliklinisch in het geboortehuis Leiden wilt bevallen, dan ben ik daarbij om de verloskundige te assisteren en de kraamvrouw te ondersteunen tijdens de bevalling.

Bij een thuisbevalling blijf ik s’ avonds en s’ nachts tot twee uur na de bevalling, help de ouders op te starten met voorlichting en ruim de bevallingskamer op. Met een thuisbevalling overdag blijf ik gedurende de hele dag bij het gezin en gaan de kraamzorg uren in.

Als je in het geboortehuis Leiden poliklinisch bevalt, ben ik daar ook bij aanwezig en vervang de verpleegkundige van het ziekenhuis. Na deze bevalling blijf ik ook twee uur om de controles te monitoren van moeder en kind. Mogen jullie na deze twee uur naar huis? Dan rijd ik achter jullie aan om jullie thuis op te starten, ook al is dit in de avond of in de nacht.

Bij een normale situatie heb je recht op 45 uur kraamzorg bij flesvoeding en 49 uur kraamzorg bij borstvoeding, verdeeld over 8 dagen. Deze uren kunnen meer of minder worden. Dit is geheel afhankelijk van je gezins- en medische situatie.

Mocht er na de bevalling een redenen zijn waarom je meer zorg nodig hebt dan eerder vastgesteld, dan wordt er in de kraamdagen een nieuwe indicatie gesteld. De verloskundige is eindverantwoordelijke en moet hiervoor een akkoord geven. Zij bepaalt aan de hand van het LIP hoeveel uren extra zorg er nodig zijn. Het maximaal aantal uren kraamzorg is 80 uur, verdeeld over 10 dagen. Het minimaal aantal uren kraamzorg is 24 uur.

De uren van de bevalling worden niet meeberekend; ze vallen buiten de basisuren voor kraamzorg.

Als je een nacht in het ziekenhuis verblijft na je bevalling gaat er afhankelijk van je keuze van voeding 5,5 of 6 uur van de kraamzorg af dit is door het LIP bepaald.

Actuele beschikbaarheid

Wil je graag dat ik jouw kraamverzorgende ben? Wacht dan niet te lang. Mijn actuele beschikbaarheid: rond 30 Oktober 2023

Vergoeding kraamzorg

Voor kraamzorg geldt geen eigen risico, maar wel een wettelijke eigen bijdrage van € 4,80 per kraamzorguur in 2023.  Bekijk ook even je polisvoorwaarden. Bij sommige aanvullende pakketten wordt de eigen bijdrage vergoed. Dit geldt ook voor eventuele lactatiekundige hulp tijdens het kraambed, kraampakketten en cursussen voor de bevalling.

Bovendien is het belangrijk om te kijken naar je basispolis.

Omdat ik een zelfstandig kraamverzorgende ben, kan ik geen contract afsluiten met zorgverzekeraars en wordt er met een natura-polis 65-85% van de kraamzorg vergoed. Een restitutiepolis geeft vaak geen problemen, die vergoed 100% van het NZA-tarief.

Collega’s

Als ik door omstandigheden onverhoopt mijn werk niet kan uitvoeren, kan ik terugvallen op mijn collega zzp’ers van Liefdevolle Kraam:

…en de collega’s van Kraamzorg Ondernemers Nederland (KON).

Recensies

Wil je weten hoe de gezinnen mijn kraamzorg hebben ervaren hebben?

Kijk dan op mijn facebookpagina of lees de reviews op deze website.